monolog 5/9

9 05 2008

Hari ni hari mengenali badan sendiri. Beberapa perkara yg terjadi hari ini membuatkan aku baru sedar yg-

1. badan aku bukan konduktor elektrik yg baik. banyak kali terkena electrostatic shock walaupun time nak pegang tombol pintu yg dibuat dari besi. trasa x selesa kat otot kena renjatan letrik.
2. kulit aku sgt sensitip pada asid/alkali. hujung jari aku yg terkena concentrated liquid cleaner seolah2 jadi lembut camtu dan akan tertanggal sket demi sket masa pasang cadar. abis hancur kulit kat ujung jari jemari aku sket demi sket.
3. badan aku ligat menyahtoksin dlm badan. toksin2 ni la rupanya antara sebab berat badan aku susan nak turun

mm.. ada 4 5 org yg da salah anggap status “here in my home” kt ym aku. aku masih di jepang lg la. i just can’t wait to hear this song, entitled “here in my home”.

aku nampak usaha yg dijalankan pihak2 tertentu yg turut mempromosikan “unity” di kalangan Malaysian, tapi aku melihat golongan artis dan ahli seni adalah golongan yg dpt memberi impak yg besar dalam menyampaikan suatu mesej kepada semua yg mendengar mereka.

Kalo siapa yg menonton AIM15 baru2 ni, mungkin akan ada sesiapa yg terdetik sesuatu di hati apabila melihat wajah2 bukan Melayu menghiasi industri muzik tanah air. Berdiri di atas pentas menyanyi, menyampaikan anugerah. Walaupun kdg2 ada nampak kesukaran mereka berbahasa Melayu, tp aku suka tengok mereka mencuba. Masa menonton AIM15, aku tersenyum sambil terdetik dalam hati, this is the true colors of Malaysia.

Hari ini kita melihat ada orang mengambil tukul dan gergaji untuk membina tiang seri, dan kelak di hari akan datang kita akan sama2 tersenyum melihat sebuah istana yg tersergam indah bersandarkan tiang2 itu. Here in my heart, I’m proud to be Malaysian.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: