Melayu=Muslim

11 06 2008

Persamaan begitu tidak begitu relevan sekarang. Saikin(Akhir2 ini) dalam perbualan2 aku dengan orang Melayu lain aku suka je mengusik”:

“… Kau ni memang pure Melayu betolla. (sambil aku describe2 la kenapa aku accuse dia camtu)”

-(Perbualan diteruskan.. biasanya point mengenai “pure Melayu” tu akan cuba dineutralized kan. Sampailah suatu ketika..)

“Haa.. ini barulah pure Muslim/Muslimah!!!”

(kalau sesiapa yg da kenal aku, rasanya mereka faham.. orang Melaka ni biasa kalo nak tegur, dia tegur direct je. tapi aku fikir masak2 dulu la sblm aku tegur pn.. aku juga Melayu, aku juga Muslim. aku pun bukanla betul sgt. tiada yg perfect dlm dunia. kalau aku menegur tu, maknanya aku sayang kamušŸ˜› )


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: