monolog 6/24

24 06 2008

Benarlah orang kata, perkahwinan itu insyaAllah akan kekal hingga ke akhir hayat, tetapi cinta itu adalah abadi.

Ada suatu kisah mengenai seorang lelaki yg sudahpun meninggal dunia yg sebelum matinya beliau sempat mengupah florist utk menghantar bunga kepada isterinya (balu) setiap tahun pada hari ulangtahun perkahwinan mereka. Pada hari ulangtahun yg pertama selepas kematian beliau, disertakan bersama sekeping kad ucapan yg ditulis oleh arwah sebelum meninggal dunia.

Setiap hari ulangtahun, bunga ros merah dan kad akan terus dihantar dan dihantar ke rumah sebagai hadiah penghargaan di atas segala kasih sayang yg dicurahkan isterinya. Kerana padanya, cinta mereka itu sungguh istimewa dan tidak ternilai harganya.

Pesan arwah suaminya lagi pada penghantar bunga, jika tiada orang di rumah, datang berulang kali, dan jika tiada orang juga, beliau menyuruh si penghantar bunga meletakkan bunga di pusara isterinya, yg terletak bersebelahan dgn pusaranya..

————————————————————————————————-

Kisah seorang lelaki yg sangat mencintai isterinya. Harap semoga nanti akan dapat mencintai dan menghargai isteriku seperti lelaki ini.


Actions

Information

2 responses

25 06 2008
Anonymous

tapi terpikir gak,buat camtu entah2 lagi tak bagus.lagi buat org terkenang2 jya nai?

2 07 2008
Beskal Emas Tua

hmm.. yg lelaki tu da meninggal pun.. xtaula nak komen camne. but still aku x rasa benda tu benda yg tak bagus.to me it’s just an expression of love. bukan utk mengikat seseorg yg ditinggalkan di dunia ni dan xboleh nak move on

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: