Penganggur Kehormat

15 10 2008

Sehingga hari ini ada ramailah juga yg bertanyakan soalan2 spt “Camne 1st day kerja?” mahupun ucapan2 spt “Selamat menjadi lelaki berkerjaya” yg ditujukan kepada aku dan aku hanya mampu senyum.

Bos HR kata pada aku masa 1st time berjumpa dan buat medical check-up di kilang hari itu cakap aku mula kerja pertengahan bulan ini, sbb awal bulan 10 cuti raya. Sampailah minggu lepas aku tunggu surat mahupun panggilan, langsung tiada apa2. Dan bila aku datang KL nak lapor diri, baru aku tahu offer letter, dsb masih belum diproses. Kesilapan mereka dan aku jadi mangsanya. Rugi 1/2 bulan gaji. Manusia membuat kesilapan. Dan aku mangsanya. Beberapa orang yg dengar masalah aku ini cakap, “Biasalah, kompeni orang Melayu”.

Dan dengan ini secara rasminya aku jadi penganggur kehormat. Malas nak tension2 dengan benda nih. Baik aku bercuti lagi best. Minggu ini aku nak pergi Pulau Pinang, minggu depan aku nak pergi Pulau Perhentian. Menarik sungguh! Penganggur2 biasanya kesengkekan tiada wang sbb tidak bekerja tetapi aku menggunakan peluang tidak bekerja ini untuk melancong. Indahnya dunia!


Actions

Information

2 responses

22 10 2008
syA desuyo!!☆

seronoknya jd penganggur kehormat yg kaya raya…..Pakcik kaya ek?=)

28 10 2008
ceri merah

hehe..xsgka ko merasa jg jd penganggur terhormat..tahniah ye!!!..ak pun da kije d tpt baru skrg,da 2 bln pun..since ak attach jap ej d sni kije xde pe sgt..kira menganggur tp duit ttp jln ma..tp da kering jg sbb gaji xmasuk2 lg..huhu..eh,ko da dpt kije ni bl nk blnje ak suffian??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: